Πέμπτη 5 Απριλίου 2007

ΑΒΓΑ-ΑΡΝΑΚΙΑ+ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ

Τα κάναμε και τα αβγά μας!
Τα αβγά αυτά χρωματίζονται με φυσικό τρόπο με τη χρήση κρεμυδότσουφλων(τσόφλια κρεμμυδιών) και μία κουταλιά ελληνικό καφέ.
Κάθε Πάσχα κάνω τα αβγά με αυτόν τον τρόπο και το αποτέλεσμα είναι εξωτερικά χρώμα κεραμιδί και εσωτερικά γεύση καπνιστού.
Είναι πολύ απλό να ετοιμαστούν, σε μία χύτρα ταχύτητας βάζουμε εναλλάξ στρώσεις κρεμυδότσουφλων και αβγών τελειώνοντας με κρεμμυδότσουφλα.
Γεμίζουμε με νερό, ρίχνουμε μισό ποτηράκι λάδι, λίγο αλάτι και ελληνικό καφέ.
Ανάβουμε τη φωτιά , όταν σφυρίξει χαμηλώνουμε στο 1 και αφήνουμε στη φωτιά για 1 1/2 ώρα. Αφού βγάλουμε από τη χύτρα τα αβγά , τα λαδώνουμε με ένα πανάκι.
Τη συνταγή αυτή μου την έμαθε η θεία Μερόπη και κάθε χρόνο τη φτιάχνω στη μνήμη της.
Το ιδανικό βέβαια είναι να χρησιμοποιήσετε βιολογικά αβγά.
Αλλιώς τα πασχαλινά αβγά που παρασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο ονομάζονται "ΚΑΜΙΝΕΤΟ".

2 σχόλια:

dimitris-r είπε...

αν αυτά τα αβγά της φωτογραφίας "βάφτηκαν" με τον τρόπο της θείας Μερόπης, τότε κι από μένα στη μνήμη της θα χει την καλή κουβέντα. Να 'σαι καλά κι εσύ να την θυμάσαι και να την μνημονεύεις.

Κατερίνα είπε...

@dimitris-r
κε Δημήτρη μου σε ευχαριστώ πολύ.
Ελπίζω να περνάς καλά και να είσαι και εσύ πολύ καλά.